Postup prípravy
Rúru predhrejte na 170°C. Vajíčka s cukrom ušľahajte na vysokú rýchlosť, kým neni hmota svetlá a nezväčší svoj objem.
Múku presejte s kypriacim práškom a zmiešajte s mletými mandlami. Do vajec prilejte likér a pridajte suché ingrediencie. Všetko pomocou varešky jemne premiešajte. Nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte asi na 15 minút do rúry. Po dotyku by mal piškót jemne pružiť a zapichnutá špajgla by mala ostať suchá. Piškot nechajte vychladnúť.
Pripravte si pudingový krém. Prevarte 750 ml mlieka s cukrom. Behom toho 250 ml studeného mlieka utrite so zemiakovou múkou, likérom a pudingovým práškom. Do vriaceho mlieka prilejte puding, znížte oheň a za neustálého miešania varte asi 3 minúty, kým hmota nezhustne. Puding prikryte potravinářskou fóliou tak, aby sa dotýkala vrcholu hmoty a nechajte úplne vychladnúť.
Mäkké maslo utrite na penu, postupne pridajte puding a nakoniec pridajte kokos. Hmotu nalejte na upečený piškót a dajte minimálne na 2 hodiny do chladničky. Medzitým si pripravte všetko na posypanie. Strúhaný kokos nasypte na suchú pánvicu a pražte do zlatava.
Keksíky namelte alebo nadrťte v pytlíčku pomocou válčeka alebo tĺčiku na mäso. Zmiešajte s praženým, strúhaným kokosom a keď kokos vychladne, nasypte ho na hornú časť torty. Zchlaďte a podávajte.