Recepty Canal+ Domo

Pohankové rizoto s vnútornosťami

Pohankové rizoto s vnitřnostmi
Porad:365 obědov Mariety Mareckej 3, epizóda 8
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • cca 750 ml jemného vývaru
  • 200 g nepraženej pohanky
  • 350 g kuracích srdiečok
  • 350 g kuracích žalúdkov
  • 1 cibuľa
  • 1 strúžok cesnaku
  • 3 lyžica masla
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 plná lyžica mletých lesných húb
  • hrsť čerstvej majoránky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • ½ zväzku petržlenovej vňate
  • ½ zväzku kôpru
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky nového korenia
  • 5 guličiek čierneho korenia
  • 1 mrkva

Volitelne

  • 2 plné lyžice hustej smotany

Postup prípravy

Z žalúdkov odstráňte blany a prípadne tvrdé časti, zalejte vodou a priveďte k varu. Potom ich sceďte, zalejte čistou vodou a zase priveďte k varu. Všetko ešte raz zopakujte, ale do čerstvej vody pridajte bobkový list, bylinky a guličky čierneho korenia. Varte na miernom plameni asi 1 -1,5 hodiny do mäkka.

Žalúdky sceďte a nakrájajte nadrobno. Zo srdiečok odstráňte žily, nakrájajte ich na polovičky a dajte na bok.

V širokom hrnci rozpálte plnú lyžicu masla, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Krátko osmažte a pridajte pohanku. Za občasného miešania restujte, kým sa pohanka dôkladne neobalí maslom. Maslo môžete v prípade potreby pridať.

Posypte lyžicou sušených mletých húb, pridajte žufanku vývaru a za občasného miešania varte. Hneď ako pohanka vývar vsiakne, prilievajte postupne ďaľší. Asi po 15 minutách varenia pridajte kuracie srdiečka a po ďaľších 5 minutách mrkvu nakrájanú na slížiky julienne. Dochuťte majoránkou, kôprom, mletou paprikou a čiernym korením.

Keď pohanka zmäkne, pridajte nakrájené žalúdky a lyžicu masla. Všetko posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte horúce. Ak chceme pokrm s omáčkou, ku koncu varenia pridajte smotanu a krátko povarte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905