Postup prípravy
Keď má lístkové cesto izbovú teplotu, vyložte ho na plech a niekoľkokrát ho prepichnite. Cesto vložte do rúry predhriatej na 200°C a pečte asi 25 minút. Behom pečenia prepichujte bubliny, aby bolo cesto po upečení ploché. Malo by byť dobre upečené a tmavo zlaté.
Potom nechajte cesto vychladnúť a pripravte krémy. Do malého hrnca nalejte 1,5 hrnčeku mlieka, pridajte cukor a vanilkovú pastu. Keď začne mlieko vrieť prilejte smotanu na šľahanie a za stálého miešania zmes ohrejte. Zbytok (pol hrnčeka) mlieka umixujte so žĺtkami a pšeničnou a zemiakovou múkou. Najlepšie pomocou tyčového mixéru, aby v mlieku neostali žiadne hrudky. Hmotu môžete tiež prepasírovať sitom.
Do horúceho mlieka prilievajte vajíčkovú hmotu a za stáleho miešania zohrievajte na miernom plameni, kým nezačne vrieť a hustnúť. Krém dajte dolu z ohňa, prikryte ho potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala povrchu pudingu a nechajte úplne vychladnúť.
Do robotu dajte mäkké maslo a začnite ho trieť pri malých otáčkách. Postupne pridávajte studený puding, najlepšie v troch etapách. Hotový smetanový krém preložte na jeden z upečených plátov a rovnomerne ho rozotrite. Dajte ho do chladničky, kde ostane po dobu prípravy ďaľšieho krému. Želatínu zalejte 3 lyžicami studenej vody a nechajte ju nabobtnať.
Preložte ju do malého hrnca s 3 lyžicami vody a za neustálého miešania ju ohrievajte, kým sa nerozpustí. Želatína sa nesmie variť!!!! Želatínu nechajte úplne vychladnúť. Do mixéru nalejte 500 ml smotany na šľahanie , ktorú ste nechali 24 hodín vychladnúť. Za neustáleho prisypávania práškového cukru ju ušľahajte. Nakoniec do želatíny pridajte 2 – 3 lyžice sľahačky a krátko pomixujte.
Smotanový krém naneste na vrstvu pudingu. Upečený druhý plát nakrájajte na 12 – 14 rovnakých obdĺžnikov a položte ich na smotanovú hmotu. Všetko dajte do chladničky minimálne na 2 hodiny, potom posypte cukrtom a podávajte.