Postup prípravy
Pripravte kvások. Droždie utrite s cukrom dotekuta, pridajte 2 – 3 lyžice múky a teplé mlieko. Utrite a odložte asi 15 – 30 minút, kým nezväčší objem.
Do kuchyňského robotu nasypte múku, soľ a tymián. Prilejte kvások, rozšĺahané vajíčka a zbytok mlieka. Miešajte a postupne pridávajte rozpustené maslo. Cesto vypracujte . ( 8 minút ). Zakryte potravinářskou fóliou a dajte na bok, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Behom kynutia si pripravte ingrediencie na náplń. Obsah klobásy vytlačte z črievka, mozzarellu rozmačkajte v ruke a spolu s nastrúhaným syrom zmiešajte s mäsom z klobás. Ochuťte s lisovaným strúžkom cesnaku a prípadne dochuťte soĺou a čiernym korením.
Kysnuté cesto ešte niekoľko minút vypracujte na pomúčenej doske, rozdeľte na cca 16 porcií, každú z nich roztrhnite na placky, vložte kúsok náplne, zarolujte a nechajte ešte kynúť.
Rúru predhrejte na 180 °C. Žemle potrite rozšľahaným žĺtkom, posypte sezamovými semienkami a jemne ich narežte. Pečte asi 20 – 25 minút.