Postup prípravy
Najlepšie je, keď mäso na čevapčiči umeliete sami najemno. Cibuľu nakrájajte najemno a pridajte k mäsu. Dochuťte všetkým korením, ajvarom a horčicou. Pridajte kypriaci prášok, vypracujte ako cesto a postupne pridávajte perlivú vodu. Keď je cesto rovnomerne vypracované a má jednotnú farbu, prikryte ho fóliou a dajte na noc do chladničky. Zeleninu nakrájajte na veľké kúsky. Mäso vyberte z chladničky, mokrými rukami vytvorte podlhovasté šišky a dajte na bok, kým nebudú mať izbovú teplotu.
Budete potrebovať dve grilovacie pánvice. Obidve jemne pokvapkajte olivovým olejom. Keď sú rozpálené, na jednu dajte zeleninu a na druhú čevapčiči, ktoré často otáčajte.
Zeleninu po chvilke ochuťte soľou, čiernym korením, tymiánom a tesne pred podaním petržlenovou vňaťou a octom. Cesnak grilujte v šupke. Podávajte s jogurtovo bylinkovou omáčkou a ajvarom.