Postup prípravy
Nakrájajte najemno cibuľu a papriku. Osmažte cesnak a rozmačkajte ho. Všetko zmiešajte s mäsom. Nakoniec pridajte lyžicu paradajkového pretlaku, jogurt, bylinky, korenie, soľ a čierne korenie. Opatrne miešajte, kým mäso nezačne lepiť. Pomocou cukrářského sáčku, vytláčajte mäso na plech vyložený papierom na pečenie, posypte bohato rascou a upečte v rúre na 220 stupňov.
Uvarený cicer rozdělte na dve časti, menšiu a väčšiu. Väčšiu vložte do kuchyňského robota, pridajte petržlenovú vňať a korenie a rozmixujte do hladka. Nakoniec pridajte mascarpone.
Zbytok cíceru ( vcelku ) zmiešajte s trochou medu, repkového oleja, rascou, chilli papričkou a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňouv.
Pripravte šalát. Uhorky a ředkvičky nakrájejte na plátky. Pridajte čerstvý karfiol rozobratý na ružičky, dochuťte francúzskou horčicou, kôprom a repkovým olejom. Dôkladne premiešajte.
Klobásky podávajte s cícerom, pyré, karfiolovým šalátom a jogurtom ochuteným citrónovou kôrou.