Recepty Canal+ Domo

Marhuľové knedlíky s jahodami a karamelovou pohankou

Meruňkové knedlíky s jahodami a karamelovou pohankou
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 3
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

Cesto

  • 600 ml vody
  • 60 g masla
  • 500 g múky
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžica maku
  • špetka soli
  • vanilkový cukor
  • 10 malých, zrelých marhúľ
  • 10 jahôd
  • škorica
  • trstinový cukor, kocky
  • kvety nasturtium na dekoráciu

Šľahané žĺtky s cukrom

  • 10 žĺtkov
  • 150 g cukru

Karamel

  • 50 g masla
  • 100 g cukru
  • 100 ml smotany 30%
  • 200 g praženej pohanky
  • olej na smaženie

 

Postup prípravy

Pripravte cesto. Osolenú vodu priveďte k varu s troškou cukru a masla. Prisypte múku a miešajte. Pomaly pridávajte vajíčka a mak, nechajte vychladnúť a medzitým připravte ovocie.

Marhuľe bez kôstok posypte škoricou a doprostriedka vložte kocku cukru. Ovocie dávajte na vyváľané cesto a vytvarujte knedlíky, ktoré uvaríte vo vode s vanilkovým cukrom.

Hotové knedlíky vložte do pekáča a zalejte žĺtkami ušľahanými s cukrom a krátko zapečte.

Rozohrejte maslo a pridajte cukor. Hneď ako začne karamelizovat, vmiešajte smotanu. Potom připravte pohankový popcorn. Do horúceho oleja vložte sitko so suchou pohankou, keď pohanka začne pukať, presypte ju na papierovú útierku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Zmiešajte pohanku s karamelom a preložte na plech s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť. Marhuľové knedlíky posypte popcornom, ozdobte jahodami a jedlými kvetmi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905