Postup prípravy
Rozšľahajte vajíčko so soľou, postupne pridávajte múku a vypracujte cesto. Zabalte do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť.
Medzitým připravte omáčku. Osmažze cesnak, cibuľu, potom pridajte nakrájené paradajky a poduste. Môžete zahustiť troškou paradajkového pretlaku. Dochuťte octom, soľou, troškou cukru a vmiešajte saturejku. Okoreňte.
Pripravte náplň z masla, zrelého syra, bazalky, soli a čierneho korenia. Cesto vyváľajte na tenké plátky a nakrájajte na štvorce. Cukrárskym sáčkom na ne vytlačte náplň. Cestoviny uvarte v osolenej vode.
Na masle osmažte šalotku, pridajte špenát a krátko poduste. Zmiešajte s ricottou, syrom, dochuťte muškátovým orieškom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Šampióny osmažte do zlatava a naplňte zmesou.
Tortellini dajte na tanier, zalejte paradajovou omáčkou, navrch položte pár koliesok do chrumkava opečeného salámu a plnené šampióny. Ozdobte lístkami šťavelu.