Recepty Canal+ Domo

Tortellini s paradajkovou omáčkou a plnenými šampiónmi

Tortellini s rajčatovou omáčkou a plněnými žampiony
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 2
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

Cesto

  • 400 g múky
  • 4 vajíčka
  • špetka soli

Plnka

  • 200 g masla
  • strúhaný zrelý syr
  • čerstvá nasekaná bazalka
  • soľ, čierne korenie

Paradajková omáčka

  • 1,5 kg rôznych odrúd paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • jablčný ocot
  • soľ
  • čierne korenie
  • saturejka
  • olej na smaženie
  • červená cibuľa
  • 2-3 strúžky cesnaku
  • špetka cukru

Plnené šampióny

  • 2 balenia detského špenátu
  • 2 syry ricotta
  • 100 g strúhaného zrelého syra
  • pár šampiónov Portobello
  • 2 lyžice prepusteného masla
  • šalotka
  • muškátový oriešok
  • biele korenie
  • soľ
  • citrón
  • pár plátkov salámu Kindziuk ( zrajúcí salám z Litvy)

 

Postup prípravy

Rozšľahajte vajíčko so soľou, postupne pridávajte múku a vypracujte cesto. Zabalte do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť.

Medzitým připravte omáčku. Osmažze cesnak, cibuľu, potom pridajte nakrájené paradajky a poduste. Môžete zahustiť troškou paradajkového pretlaku. Dochuťte octom, soľou, troškou cukru a vmiešajte saturejku. Okoreňte.

Pripravte náplň z masla, zrelého syra, bazalky, soli a čierneho korenia. Cesto vyváľajte na tenké plátky a nakrájajte na štvorce. Cukrárskym sáčkom na ne vytlačte náplň. Cestoviny uvarte v osolenej vode.

Na masle osmažte šalotku, pridajte špenát a krátko poduste. Zmiešajte s ricottou, syrom, dochuťte muškátovým orieškom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Šampióny osmažte do zlatava a naplňte zmesou.

Tortellini dajte na tanier, zalejte paradajovou omáčkou, navrch položte pár koliesok do chrumkava opečeného salámu a plnené šampióny. Ozdobte lístkami šťavelu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905