Postup prípravy
Bielká šľahajte so špetkou soli. Keď začnú hustnúť, pridávajte po častiach cukor. Šľahajte ďalej, kým nebudete mať pevný sneh, ktorým naplníte cukrársky sáčok.
Papier na pečenie posypte cukrom, plátkami mandlí a rovnomerne prikryte snehom. Pečte v rúre predhriatej na 120 stupňov asi 50 minút. Upečené bezé vyberte z rúry, položte na plátenú handričku a zarolujte. Uvarte 100 ml smotany s bezovým sirupom, pridajte drtenú čokoládu a premiešajte.
Zbytok smotany vyšľahajte spolu s mascarpone do tuhej peny. Po častiach pridávajte do mierne vychladnutej čokolády a premiešajte, aby ste získali hladký krém.
Bezé rozbalte, odstráňte papier, potrite krémom, pridajte maliny a znovu zarolujte. Vrch potrite zbytkom krému, posypte kakaom a ozdobte ovocím.