Recepty Canal+ Domo

Bezé roláda s lesným ovocím

Bezé roláda s lesním ovocem
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 1
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 350 g bielkov
  • 500 g kryštálového cukru
  • práškový cukor
  • 400 g plátkov mandlí
  • 2 rebarbory
  • 150 ml bazového sirupu
  • 700 ml 36% vychladnutej smotany
  • 500 g bielej čokolády
  • kakao na posypanie cesta
  • 150 g mascarpone
  • čerstvé maliny a černice
  • listy mäty
  • kvety z bazy
  • špetka soli

Postup prípravy

Bielká šľahajte so špetkou soli. Keď začnú hustnúť, pridávajte po častiach cukor. Šľahajte ďalej, kým nebudete mať pevný sneh, ktorým naplníte cukrársky sáčok.

Papier na pečenie posypte cukrom, plátkami mandlí a rovnomerne prikryte snehom. Pečte v rúre predhriatej na 120 stupňov asi 50 minút. Upečené bezé vyberte z rúry, položte na plátenú handričku a zarolujte. Uvarte 100 ml smotany s bezovým sirupom, pridajte drtenú čokoládu a premiešajte.

Zbytok smotany vyšľahajte spolu s mascarpone do tuhej peny. Po častiach pridávajte do mierne vychladnutej čokolády a premiešajte, aby ste získali hladký krém.

Bezé rozbalte, odstráňte papier, potrite krémom, pridajte maliny a znovu zarolujte. Vrch potrite zbytkom krému, posypte kakaom a ozdobte ovocím.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905