Postup prípravy
Sviečkovú nakrájajte na plátky a potom na slížiky. Posypte namletým čiernym korením, pokvapkajte olejom a odstavte
. Zemiaky a cukýnu nastrúhajte nahrubo. Zalejte vriacim mliekom. Dochuťte čiernym korením a soľou a pridajte nasekanú pažitku. Zlejte prebytočnú tekutinu a vmiešajte vajíčka a múku. Cestom plňte muffinové formičky vyložené plátkami udenej a marinovanej slaniny. Pečte v rúre predhriatej na 190 stupňov, cca 30 minút.
Medzitým na oleji osmažte na štvrtiny nakrájanú šalotku. Pridajte uhorky nakrájané na tenké prúžky, polejte smotanou a krátko povarte, aby omáčka zhustla. Podľa chuti pridajte horčicu.
Nakrájajte nahrubo kapustu a uvarte ju v horúcom vývare.Na prepustenom masle orestujte do zlatava šampóny.
Slížiky mäsa opečte po dávkách na rozpálenom oleji. Dajte na tanier, zalejte omáčkou a podávajte so zemiakovými muffinami, kapustou a šampiónmi.