Recepty Canal+ Domo

Hovädzí Stroganov so zemiakovými muffinami

Hovězí Stroganov s bramborovými muffiny
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 10
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 700 g hovädzej sviečkovej

Omáčka

  • 2 šalotky
  • 3 nakladané uhorky
  • 300 ml smotany 30%
  • ruská horčica podľa chuti
  • francúzska horčica podľa chuti

Zemiakové muffiny

  • 600 g zemiakov
  • 2 cukýny
  • 300 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice múky
  • čierne korenie
  • soľ
  • pažitka
  • 10 plátkov surovej udenej slaniny
  • 10 plátkov marinovanej slaniny
  • cukýna
  • kapusta
  • zeleninový vývar
  • prepustené maslo na smaženie
  • asi 500 g šampiónov

Postup prípravy

Sviečkovú nakrájajte na plátky a potom na slížiky. Posypte namletým čiernym korením, pokvapkajte olejom a odstavte

. Zemiaky a cukýnu nastrúhajte nahrubo. Zalejte vriacim mliekom. Dochuťte čiernym korením a soľou a pridajte nasekanú pažitku. Zlejte prebytočnú tekutinu a vmiešajte vajíčka a múku. Cestom plňte muffinové formičky vyložené plátkami udenej a marinovanej slaniny. Pečte v rúre predhriatej na 190 stupňov, cca 30 minút.

Medzitým na oleji osmažte na štvrtiny nakrájanú šalotku. Pridajte uhorky nakrájané na tenké prúžky, polejte smotanou a krátko povarte, aby omáčka zhustla. Podľa chuti pridajte horčicu.

Nakrájajte nahrubo kapustu a uvarte ju v horúcom vývare.Na prepustenom masle orestujte do zlatava šampóny.

Slížiky mäsa opečte po dávkách na rozpálenom oleji. Dajte na tanier, zalejte omáčkou a podávajte so zemiakovými muffinami, kapustou a šampiónmi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905