Postup prípravy
Pripravte si plnku do rolády. Na oleji osmažte cibuľu, pridajte natrhané listy kučeravého kelu. Hneď ako sú listy kelu mäkké, pridajte nakrájané slivky a nasekané orechy. Dochuťte soľou, čiernym korením a kôprom.
Uvarené zemiaky za tepla prelisujte. Surové zemiaky rozmixujte, zlejte prebytočnú vodu. Oboje zmiešajte, pridajte škrob, krupicu, žĺtky, maslo a soľ. Vypracujte cesto.
Zemiakové cesto položte na pomúčenú dosku a rozváľajte na obdĺžnik hrubý cca 1 cm. Navrch rozotrite plnku, zarolujte a previažte povrázkom. Roládu vložte do hrnca s vriacou vodou. Varte cca 20 minút.
Pripravte mäsové gule. Z klobásy dajte preč črievko, pridajte nasekaný timián, šalotku, šalviju, mletú rascu a čierne korenie. Hmotu dôkladne premiešajte a vytvorte guľky veľkosti golfovej loptičky.
Mäsové guľky osmažte na oleji do zlatava a dajte na tanier. Osmažte nakrájanú šalotku a umyté, čerstvé, nakrájané huby. Zalejte smotanou a poduste. Dochuťte čiernym korením, soľou a tymiánom.
Mäsové guľky prelejte hubovou omáčkou. Uvarenú roládu nakrájajte na plátky a položte navrch. Posypte čerstvým kôprom.