Recepty Canal+ Domo

Pečené morčacie prsia s černicami, estragonom, paprikovou omáčkou a zemiakmi

Pečená krůtí prsa s ostružinami, estragonem, paprikovou omáčkou a bramborami
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 8
Druh mäsa:Morčacie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • Morčacie prsia
  • 6 mrkví
  • 4 cibule
  • 3 lyžice francúzskej horčice
  • 3 lyžice pikantnej horčice
  • repkový olej
  • 300 g černíc
  • čerstvý alebo sušený estragón
  • čerstvo vymačkaný pomarančový džús
  • hrsť lieskových orechov

Zelená omáčka

  • 2 zelené papriky
  • zelená chilli paprička
  • zväzok petržlenovej vňate
  • zväzok koriandru
  • soľ
  • čierne korenie
  • cukor
  • 2 limetky
  • olej

Prílohy

  • kozí syr
  • pár zemiakov
  • hrsť listov kučeravého kelu

 

Postup prípravy

Morčacie prsia naložte na noc do slaného nálevu. Mrkvu nakrájajte na prúžky a pomocou noža zastrčte do mäsa. Do pekáčku rozložte nakrájanú cibuľu a položte na ňu pripravené mäso. Potrite horčicou a pečte v rúre na 170 stupňov cca 40 minút. K mäsu potom pridajte vymačkanú pomarančovú šťavu, černice, estragon a vráťte na 10 minút do rúry.

Zemiaky nakrájajte na mesiačiky a predvarte ich vo vode so soľou a cukrom. Potom ich opekajte na rozpálenom oleji kým nezozlatnú. Pridajte nasekané listy kučeravého kelu, osolte a okoreňte.

Pripravte omáčku. Premixujte zelenú papriku, petržlenovú vňať, listy koriandru a malé množství oleja. Dochuťte soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou.

Morku nakrájajte na tenké plátky a podávajte s pečenými zemiakmi, plátkami kozieho syru a paprikovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905