Postup prípravy
Polovičku smotany uvarte, v druhej polovičke rozpustite želatínu. Horúcu smotanu prilejte do studenej, pridajte vanilku a nakoniec cmar. Dôkladne premiešajte, prelejte do pripravených misiek a dajte vychladnúť do chladničky.
Bielky zmiešajte so špetkou soli a vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte rozpustené maslo, cukor, múku a mandlovú arómu. Cesto rozotrite na plech na tenkú vrstvu a posypte rozdrtenými mandlami. Pečte krátko v rúre rozohriatej na 190 stupňov.
Jemne zohrejte med, pridajte pomarančovú kôru a kvety levandule. Dajte na bok, aby levandula a pomaranč uvolnili arómu. Vyšľahajte smotanu so žĺtkami s voňavým medom do hustého krému.
Ovocie nakrájajte na plátky a vložte do misky, premiešajte s levandulovým medom a citrónovou šťavou. Ovocie, pana cotu a krém so šľahačkou poukladajte na pergamonový papier, pridajte keksíky a ozdobte lístkami mäty.