Recepty Canal+ Domo

Panna cotta s cmarom, mandlovým keksíkom, šľahačkou a ovocím

Panna cotta z podmáslí s mandlovou sušenkou, šlehačkou a ovocem
Porad:Naozaj vieš variť? 3, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

Panna cotta

  • 1 hrnček smotany 30%
  • 500 ml cmaru
  • 30 g želatíny
  • vanilkový lusk
  • 100 g cukru

Keksík

  • 3 bielky
  • 100 g cukru
  • 40 g masla
  • 80 g múky
  • mandlová príchuť
  • solené mandle
  • 200 ml  medu
  • sušené kvety levandule
  • pomaranč

Krém

  • 250 ml smotany 36%
  • 3 žĺtky
  • sezónne ovocie (napr. marhule, broskyne)

Postup prípravy

Polovičku smotany uvarte, v druhej polovičke rozpustite želatínu. Horúcu smotanu prilejte do studenej, pridajte vanilku a nakoniec cmar. Dôkladne premiešajte, prelejte do pripravených misiek a dajte vychladnúť do chladničky.

Bielky zmiešajte so špetkou soli a vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte rozpustené maslo, cukor, múku a mandlovú arómu. Cesto rozotrite na plech na tenkú vrstvu a posypte rozdrtenými mandlami. Pečte krátko v rúre rozohriatej na 190 stupňov.

Jemne zohrejte med, pridajte pomarančovú kôru a kvety levandule. Dajte na bok, aby levandula a pomaranč uvolnili arómu. Vyšľahajte smotanu so žĺtkami s voňavým medom do hustého krému.

Ovocie nakrájajte na plátky a vložte do misky, premiešajte s levandulovým medom a citrónovou šťavou. Ovocie, pana cotu a krém so šľahačkou poukladajte na pergamonový papier, pridajte keksíky a ozdobte lístkami mäty.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905