Recepty Canal+ Domo

Pečené pampúchy s kokosovou polevou a polevou z červenej repy

Pečené koblihy s kokosovou polevou a polevou z červené řepy
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 10
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 3 poháre pšeničnej alebo špaldovej múky
  • 100 ml vlažného rastlinného mlieka
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 pohár pyré z batátov
  • 1/2 pohára kokosového oleja
  • ovocný džem
  • práškový cukor
  •  pomarančová kôra

Poleva z červenej repy

  • 1/4 pohára práškového cukru
  • šťava z červenej repy

Kokosová poleva

  • 1/4 pohára cukru
  • Kokos
  • smotana

Postup prípravy

Nasypte droždie do mlieka, pridajte cukor, špetku soli a premiešajte, aby sa všetko rozpustilo. Nalejte do misy s múkou a ručne, alebo pomocou šľahača vypracujte cesto. Do neho potom po lyžiciach zapracujte batátové pyré. Hotové cesto zaprášte múkou a nechajte zhruba hodinu kynúť.

Vykynuté cesto rozváľajte na 0,5 - 1 cm tlstý plát a vykrajujte z neho kolieska. Do každého kolieska potom urobte dierku a položte na plech vyložený papierom na pečenie a zakryte útierkou. Pripravené pampúchy nechajte na plechu ďaľšiu pol hoidinu kynúť.

Pampúchy pečte v predhriatej rúre 15 – 20 minút na 180°. Nechajte vychladnúť, naplňte džemom a ozdobte polevou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905