Recepty Canal+ Domo

Tofu špízy s korejským uhorkovým šalátom

Tofu špízy s korejským okurkovým salátem
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 9
Chod:Večera
Šalát
Kuchyňa:Ázijská
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 kocka tofu
  • 200 g šampiónov
  • 1 cibuľa
  • Jarná cibuľka

Marináda

  • 1 hruška
  • 1/2 cibule
  • 3 strúžky cesnaku
  • 3 cm zázvoru
  • 4 lyžičky sojovej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • špetka soli a čierneho korenia

Uhorkový šalá

  • 1  šalátová uhorka  -  hadovka
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica papriky gochugaru alebo 1/2 lyžičky sladkej, pálivej aj udenej papriky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • sezamové semienka

Postup prípravy

V mixéry rozmixujte dohladka všetky ingrediencie na marinádu.

Nakrájajte cibuľu, petržlenovú vňať a šampióny. Pridajte na kocky nakrájané tofu. Primiešajte do marinády. Dajte do pripravenej nádoby, zabalte potravinovou fóliou a nechajte cez noc marinovať v chladničke.

Pripravte uhorkový šalát. Nakrájané uhorky a jarnú cibuľku zmiešajte v mise so sójovou omáčkou, paprikou, cukrom, sezamovým olejom a dochuťte soĺou a čiernym korením. Posypte sezamovými semienkami.

Marinované kúsky tofu napichnite na špajgle a ugrilujte. Podávajte s vychladnutým korejským šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905