Recepty Canal+ Domo

Krúpová polievka zo zemiakových šupiek

Kroupová polévka z bramborových slupek
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 4
Chod:Polievka
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 2 mrkve
  • 1 petržlen
  • 1/2 celeru
  • 1 pohár krúp
  • 5 sušených hríbov
  • 4 bobkové listy
  • 2 zrniečka nového korenia
  • 2 vetvičky čerstvého ligurčeku
  • trošku čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 litry vody
  • soľ
  • čierne korenie

Príloha

  • zemiakové lupienky a troška petržlenovej vňate

Postup prípravy

Opečte cibuľu rozkrojenú na dve polovičky nad plameňom.  Zemiaky poriadne očistite a ošúpte. V hrnci rozpálte olej a pridajte rozkrojenú napoly opečenú cibuľu a zemiakové šupky.  Všetko smažte  4-5 minút, potom šupky opatrne vyberte a položte na papierovú utierku.

Všetkú zeleninu nakrájajte na drobné kocky, vysypte do hrnca k opečenej cibuli, pridajte krúpy, bobkový list, hríby, nové korenie a všetko restujte 10 - 12 minút.

Potom přidajte čerstvé bylinky, zalejte vodou a varte 15 - 20 minút. Podávajte so zemiakovými lupienkami zo šupiek a troškou petržlenovej vňate.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905