Recepty Canal+ Domo

Panna cotta

Panna cotta
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 plechovky vychladnutéhoho koksového mlieka
  • 100 ml kávy
  • 4 lyžice tmavého trstinového cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 3/4 lyžičky agaru
  • špetka soli
  • omáčka:
  • 4 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice whisky
  • 1/2  hviezdičky anýzu
  • 1/2 škorice v celku
  • 4 klinčeky
  • 4 zrniečka koriadru
  • 4 lyžice silnej kávy

Postup prípravy

Opatrne vyberte lyžičkou ztuhnutý kokosový krém ( kokosovú vodu dajte na bok). Do pánvice nalejte kávu, pridajte cukor, vanilku, agar, špetku soli a kokosový krém. Za neustáleho miešania priveďte k varu. Prelejte do štyroch pohárikov a nechajte chladiť zhruba hodinu pri izbovej teplote a potom dajte na ďaľšie tri hodiny do chladničky.

Medzitým priprtavte omáčku: Na pánvičke rozpustite hnedý cukor, pridajte whisky, všetko korenie a priveďte k varu, aby sa odparil alkohol. Prilejte kávu a znovu krátko povarte. Nechajte zchladiť.

Vychladnutú panna cottu vyklopte z pohárikov, pokvapkajte omáčkou a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905