Recepty Canal+ Domo

Obalovaná hliva ústričná s cesnakovou majonézou

Obalovaná hlíva ústřičná s česnekovou majonézou
Porad:Zelená revolúcia Marty Dymek 2, epizóda 5
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 250 g hlivy ústričnej
  • olej
  • 1/2 hrnčeka cícerovej mouky
  • 1/2 hrnčeka vody
  • veľká špetka soli a čierneho korenia
  • 2 lyžice strúhanky
  • 4 lyžice sušeného droždia
  • 1/4 lyžičky sladkej papriky
  • 1/4 lyžičky pálivej papriky
  • špetka soli

Majonéza

  • 2 hrnčeky nesladeného sójového mlieka /iné mlieko sa nehodí/
  • 4 lyžice jablčného octa
  • 2 hlavičky pečeného cesnaku
  • 2 lyžičky kvalitnej horčice
  • 4 lyžičky sušeného droždia
  • 2 lyžičky čiernej soli
  • biele korenie
  • 2 hrnčeky jemného oleja

Postup prípravy

Hlivu ústričnú umyjte a usušte papierovou útierkou. Do misy dajte všetky sypké ingrediencie. Ďalej pridajte vodu a pomocou metličky poriadne zamiešajte. Na pánvici rozohrejte väčšie množstvo oleja. Hlivu obalte v cestíčku a dajte na rozpálený olej. Smažte 3 -4 minúty z obidvoch strán. Servírujte s veganskou majonézou a obľúbenými prílohami.

Majonéza
Sójové mlieko a ocot nalejte do mixéru a mixujte 2 minúty. Pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem oleja a mixujte ďaľšie dve minúty. Neprestávajte mixovať a pomaly prilievajte slabým prúdom olej. Hotovú majonézu dajte do pohára, poriadne zavrite, a nechajte minimálne hodinu v chladničke, aby stuhla.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905