Postup prípravy
Šalotky ošúpte, ale nenakrájajte. Každú šalotku napichnite na vidličku a opálte nad plynom, alebo flambovanou pištoľou, ale len trošku, aby sa nespálili. Opálené šalotky nechajte vychladnúť a nakrájejte ich na tlsté plátky. Žampióny nakrájajte na štvrťky, malé na polovičky. Vo veľkom hrnci rozohrejte niekoľko lyžíc olivového oleja, pridajte nakrájané šampióny, chvíľu duste a pridajte nakrájané šalotky a bylinky.
Mrkvu a petržlen nakrájajte na rovnaké kocky. Červenú repu ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Lieskové oriešky prekrojte na polovičky, cesnak nasekajte. Takto pripravenú zeleninu pridajte spolu s šošovicou do hrnca, poriadne zamiešajte a smažte 3 – 5 minút. Potom prilejte víno a varte 10 minút bez pokrievky, abyste odparili alkohol. Potom pridajte vývar a paradajkový pretlak, hneď osolte a varte na strednom ohni ďaľších 30 – 45 minút. Ochutnajte a podľa potreby osolte a okoreňte.
Ak bude potreba, pridajte ešte polovičku hrnčeka vývaru a varte ďaľšiu štvrť hodinu. Podávajte s bagetou, alebo s chlebom.