Ingrediencie
Ingrediencie na spodnú časť
- 3/4 hrnčeka pšeničnej múky
- 1/4 hrnčeka zemiakového škrobu
- 1/3 studeného kokosového oleja
- 2 lyžica cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 2-3 lyžice ľadovej vody
Ingrediencie na krém:
- 1/2 hrnčeka tahiny
- 1/4 hrnčeka pomarančovej šťavy
- 1/4 hrnčeka sirupu z agáve alebo podobného
- lyžička strúhanej pomarančovej kôry
- špetka soli
- na dekoráciu: granátové semienká, pistácie, rozdrobená chalva
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na spodnú čásť mazurky okrem vody nasekajte mixérom alebo nožom. Ďalej pridajte vodu, krátko opäť rozmixujte a cesto vyváľajte medzi dvomi listami papieru na pečenie na tenkú obdĺžnikovú placku. Cesto orežte do požadovaného tvaru a dajte do chladničky.
Rúru zahrejte na 175° C. Cesto vyberte z chladničky a rozložte na plech. Celý povrch prepichajte vidličkou a dajte do rozohriatej rúry. Pečte 18 – 20 minút.
Krém
Všetky ingrediencie na krém dajte do misky a poriadne zmiešajte metličkou. Ak sa vám vytvoria hrudky, alebo je krém veľmi hustý, pridajte viac pomarančovej šťavy. Zo začiatku je krém dosť riedky, ale po chviľke začne hustnúť.
Na upečenú, vychladnutú spodnú časť namažte krém a ozdobte mazurku chalvou, pistáciami a granátovými semienkami.