Postup prípravy
Zemiaky umyte a uvarte v šupke, alebo každý zvlášť zabalte do alobalu a vložte do rúry predhriatej na180°C na cca 1,5 hodiny.Ošúpte ich a pretlačte cez pučiak.
Oddelte žĺtky od bielkov. Utrite 2 lyžice masla ( ďaľšie 2 lyžice rozpustite) a postupne pridávajte po jednom žĺtku. Primiešajte k zemiakom spolu so smotanou a syrom. Všetko ochuťte soľou a čiernym korením, čerstvými lístkami tymiánu a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
Bielky vyšľahajte do tuha a opatrne ich vmiešajte k zemiakom. Formy na muffiny vymastite maslom a vysypte múkou, vložte zemiakovú hmotu, pokvapkajte maslom a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 15–20 minút, kým muffiny nenabehnú a nezozlatnú.
Medzitým pripravte mäso. Panenku očistite od blán nakrájajte ju na plátky, okoreňte soľou a čiernym korením z každej strany a krátko opečte na rozpálenom olivovom oleji z obidvoch strán. Panenka by mala ostať vnútri ružová.
Na tej istej pánvici připravte omáčku. Pridajte maslo, orestujte cibuľu nakrájanú na kolieska, dozlatava, pridajte jemne nakrájané kalifornské slivky, niektoré môžete nechať celé. Chviľku všetko prehrejte, pridajte rozmarýn a sherry.
Pridajte panenky a všetko restujte ešte asi 5 minúť. Panenky podávajte s pečeným zemiakovým suflé.