Postup prípravy
Rozpustite maslo a nalejte ho na rozdrtené keksíky. Miešajte kým sa všetko nespojí. Na dno formičiek dôkladne vmačknite keksíkovú hmotu. Hmotu môžete vtlačiť cez potravinársku fóliu. Vložte do chladničky, aby hmota mierne ztuhla. Slivky nakrájajte na štvrtiny a kôstky odstráňte.
Na pánvici, alebo v hrnci zohrejte lyžicu masla, pridajte slivky a orestujte ich. Pridajte cukor a škoricu, niekoľkokrát všetko pomioešajte, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
Bielky izbovej teploty vyšľahajte so špetkou soli do tuha. Postupne pridávajte po lyžiciach cukor. Hneď ako je hmota lesklá, hustá a kompaktná, prestaňte šľahať. Nakoniec pridajte škrob a kokosové hoblinky a ešte krátko mixujte.
Na vychladnuté dná tartaletiek položte slivky, kokosové pusinky a vložte asi na 20 minút do rúry predhriatej na 180°C. Podávajte teplé alebo vychladnuté.