Postup prípravy
Vložte mandle do vriacej vody a krátko povarte. Potom ich zbavte šupiek a dajte ich do kuchyňského robotu. Pridajte cukor a mixujte. V prípade potreby pridávajte po kvapkách teplú vodu, mala by vzniknúť hustá a kompaktná hmota.
Cesto vypracujeme a vytvoríme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do chladničky.
K tvarohu pridáme rum a med a umixujeme. Smotanu nalejte do hrnca, zohrejte ju, stiahnite z palmeňa a prisypte čokoládu nastrúhanú na strúhadle. Na minútu odložte a dôkladne šľahajte metlou, kým nevznikne lesklá, hladká, čokoládová hmota.
Tvaroh dajte do misy, šľahajte a pomaly prilievajte teplú čokoládu so smotanou a vanilkovú pastu. Hmotu prikryte potravinovou fóliou a dajte minimálne na 4 hodiny do chladničky.
Potom vytvorte z mandlovej hmoty guličku veľkosti hrášku, obalte ju v čokoládovej hmote a potom v kakau. Všetko urobte čo najrýchlejšie, aby sa hmota veľmi nezohriala od dlaní a nebola príliš mäkká.
Hotové lanýže skladujte v uzavretej nádobe v chladničke.