Postup prípravy
Z odpalovaného cesta pripravte noky. Maslo a vodu dajte do hrnca a varte, kým sa maslo nerozpustí. Ochuťte soľou a pridajte všetku múku naraz.
Za stálého varenia miešajte múku s vodou a maslom, kým nevznikne husté a hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto odložte na 10 minút na bok, aby trošku vychladlo.
Potom pridajte obidve vajíčka a dôkladne rozmixujte. Vyberte mäso z vývaru vykostite a nakrájajte, alebo roztrhajte na menšie kúsky. Zeleninu nakrájajte na kocky.
V širokom hrnci rozohrejte lyžicu masla, zasypte lyžicou múky, miešajte a osmažte cca 2 – 3 minúty. Potom postupne prilievajte žufánkou studený vývar a celú dobu dôkladne miešajte, aby v omáčke neboli hrudky.
Pridajte do omáčky mäaso a zeleninu a dochuťte ju cukrom, citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Všetko varte na miernom plameni.
V druhom hrnci priveďte k varu vodu na noky, jemne ju osoľte a lyžicou namočenou v oleji tvarujte noky. Varte ich asi 2-3 minúty. Keď sú noky hotové, vyplávajú na hladinu.
Žĺtky dôkladne premiešajte so smotanou, pridajte k mäsu so zeleninou, krátko prehrejte a pridajte petržlenovú vňať. Hrniec podávajte s teplými nokmi.