Postup prípravy
Šalotku dajte do rúry rozohriatej na 200 ºC a pečte, kým neni úplne čierna a spálená. Druhú šalotku nakrájajte a zpeňte na rozohriatom olivovom oleji. Čas od času podlejte vodou, aby ste znížili teplotu a vytvorili emulziu.
Paradajky nakrájajte na štvrťky ( niekoľko z nich nechajte na ozdobenie). Osmažte spolu s šalotkami, osoľte, aby pustili šťavu. Keď paradajky zmäknú, ochuťte ich čiernym korením.
Cestoviny uvarte al dente v osolenej vriacej vode, sceďte a trušku vody dajte na bok. Cestoviny dajte na pánvicu k šalotke a paradajkám. Ak bude omáčka veľmi hustá, prídajte trošku vody z cestovín. Posypte nastrúhaným parmezánom, nastrúhanou citrónovou kôrou a pridajte lístky bazalky.
Spálenú šalotku rozmixujte na prášok. Cestoviny naservírujte na tanier, ozdobte polovičkami paradajok, parmezánom, bazalkou a pudrom zo šalotky.