Recepty Canal+ Domo

Tekvicový koláč s čiernym sezamom

Dýňový koláč s černým sezamem
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 2
Chod:Raňajky
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Suché ingrediencie

  • 2 poháre špaldovej múky
  • ¾ pohára trstinového cukru
  • 2 lyžice čierneho sezamu
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • špetka soli

Mokré ingrediencie

  • 1 pohár tekvicového pyré
  • ½ pohára jemného rastlinného oleja
  • ⅓ pohára rastlinného mlieka
  • 1 lyžica jablčného octu
  • nastrúhaná kôra pomaranča
  • ¼ pohára práškového cukru
  • 1 - 2 lyžičky pomarančového džúsu a čierneho sezamu 

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 175°c.

Ve veľkej mise zmiešajte múku, sušený zázvor, jedlú sódu a časť čierneho sezamu. V menšej miske zmiešajte mlieko a olej, pridajte tekvicové pyré, cukor a trochu nastrúhanej pomarančovej kôry. Prelejte do veľkej misy a vypracujte cesto.

Cesto prelejte do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte po dobu 45 - 50 minút.

Medzitím zmiešajte práškový cukor s pomarančovou šťavou. Polevou zalejte vychladnutý koláč a posypte zvyškom sezamu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905