Recepty Canal+ Domo

Kura à la cacciatore

Kuře à la cacciatore
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 4
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 1 kg kuraťa (horné a spodné stehná)
  • 1 mrkva
  • 1 kúsok stopkatého celeru
  • 3 strúžky cesnaku
  • 150 ml červeného vína
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • bobkové listy
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 1 cibuľa
  • 300 g medu
  • 30 g čiernych olív

Postup prípravy

Kura potrite medom, zabalte do potravinárskej fólie a marinujte 30-40 min.

Cibuľu, mrkvu a celer nakrájajte na kostičky a orestujte na olivovom oleji. Pridajte kura, rozmarýn, bobkové listy, soľ, čierne korenie a orestujte kura zo všetkých strán do zlatava. Podlejte vínom, pridajte olivy a duste, kým sa tekutina trošku neodparí. Pridajte paradajky a duste pod pokrievkou asi 30 – 40 minút.

Servírujte posypané petržlenovou vňaťou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905