Postup prípravy
Múku presejte, zmiešajte s vodou, olivovým olejom a troškou soli. Zmes osmažte na pánvici asi 15 -20 minút a nechajte vychladnúť. Mortadellu nakrájajte na kostičky a zmiešajte s vychladnutou zmesou. Vytvarujte krokety a vložte ich na 15 minút do mrazáku.
Vyberte a hneď obalte v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke. Vráťte na ďaľších 10 minút do mrazáku. Medzitým ošúpte zemiaky, nakrájajte na kocky a varte do mäkka v osolenej vriacej vode. Do vriacej vody ponorte na niekoľko sekúnd tiež broskyne, ktoré ihneď schlaďte v studenej vode. Polovičku broskyní rozmixujte so zemiakmi na hladkú kašu. Ostatné broskyne nakrájajte na malé kostičky, zmiešajte s pistáciami, olejom a čiernym korením.
Krokety smažte v oleji rozohriatiom na 180 ºC dozlatava. Servírujte so zemiakovo – broskyňovou kašou a broskyňovo – pistáciovou salsou.