Recepty Canal+ Domo

Francúzský toast s čokoládou a ovocím

Francouzský toast s čokoládou a ovocem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 6
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 4 krajce briošky, vianočky alebo starého chleba, tĺšťka asi 3 cm
  • 1,5 šálky plnotučného mlieka alebo obľúbeného rastlinného nápoja (ovseného, mandlového)
  • 2 farmárske vajíčka
  • vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
  • lyžica prepušteného masla na smaženie
  • pol tabulky horkej čokolády 70%
  • 2 zrelé banány
  • práškový cukor alebo javorový sirup

Postup prípravy

Banány ošúpte a rozmačkajte vidličkou. Pol tabulky čokolády nasekajte nožom. Každý krajec narežte a urobte v ňom malú kapsičku. Kapsičky naplňte rozmačkanými banánami a kúskami čokolády.

Vajíčko ušľahajte v hlbokom tanieri, pridajte rastlinný nápoj a zamiešajte. Naplnené krajce obalte z obidvoch strán vo vajíčku a hneď dajte na rozohriatu pánvicu. Smažte na prepustenom maśle niekoľko minút z obidvoch strán do zlatava.

Servírujte s práškovým cukrom, alebo javorovým sirupom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905