Postup prípravy
Granita
Studené espresso rozmiešajte s cukrom, kým sa úplne nerozpustí. Zmiešajte s vodou, prelejte do nádoby a dajte do mrazáku. Smotanu ušľahajte s práškovým cukrom na tuhú zmes. Každých 40 minút zamiešajte granitu vidličkou. Servírujte v pohári na víno, ozdobenú sľahačkou.
Cannoli
Múku presejte so škoricou. Pridajte sádlo a rozotrite prstami. Pridajte pomarančovú kôru a cukor a dobre premiešajte. Pridajte vajíčko. Soľ rozpustite v octe a pridajte spolu s vínom do múky. Všetko poriadne zmiešajte. Zabalte do fólie a nechajte v chladničke minimálne dve hodiny.
Cesto vyváľajte na tĺšťku 1,5 mm a vykrajujte kolieská veľkosti kovových válčekov, na ktoré budete connoli baliť. Cesto obtočte okolo válčeka a konce zlepte ( môžete zlepovať žĺtkom) a smažte v oleji rozohriatom na 175ºC. Smažiť musíte vždy najprv spojom cesta dole, aby sa nerozlepilo. Usmažené cannoli nechajte vychladnúť a dajte dolu z válčeku.
Ricottu prepasírujte cez sito, pridajte práškový cukor a ušľahajte mixérom. Pomocou cukrárského sáčku naplňte upečené trubičky krémom z ricotty, ozdobte višňami, nasekanými pistáciami, pomarančovou kôrou a nasekanou čokoládou. Podávajte s granitou.