Ingrediencie
- 400 g cestovín cannelloni
Omáčka:
3 konzervy paradajok
- 1 strúžok cesnaku
- špetka šafránu
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
Plnka:
- ¾ pohára pšena
- 2 poháre tekvicového pyré
- 1/4 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky chilli
- ⅛ lyžičky muškátového oriešku
- soľ a čierne korenie
Príloha
Postup prípravy
V hrnci rozpálte dve lyžice olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak a restujte 1 minútu. Pridajte paradajky, šafrán, soľ, čierne korenie a nechajte 15 - 20 minút dusiť.
Medzitím připravte plnku. Zmiešajte dýňové pyré s uvareným pšenom, škoricou, chilli, muškátovým orieškom a rozmixujte do hladka.
Predhrejte rúru na 180°C. Na dno pekáča nalejte niekoľko lyžíc nasekaných paradajok z konzervy. Dajte časť plnky do pevného sáčku a odstrihnite spodný roh – otvor by nemal byť príliš veľký. Pomocou sáčku plňte cestovinové trubičky a pokladejte ich na pekáč. Pripravené canelloni zalejte zbytkom paradajok a pečte v rúre predohriatej na 180 °C po dobu 25 - 30 minút. Servírujte horúce, posypané čerstvo namletým čiernym korením a nasekanými skaramelizovanými mandlami.
Skaramelizované mandle si môžete kúpiť v ľahôdkach alebo si ich vyrobiť sami - stačí rozpáliť suchú panvicu, nasypať na ňu nasekané mandle a trochou trstinového cukru. Hneď ako sa cukor rozpustí, mandle dôkladne premiešajte a dajte na tanier.