Recepty Canal+ Domo

Tarte flambée - koláč s hruškami a vlašskými orachami

Tarte flambée - koláč s hruškami a vlašskými ořechy
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 6
Chod:Dezert
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

Cesto

  • 250 g pšeničnej múky T 480
  • 50 ml ryžového oleja
  • lyžica soli
  • 80–100 ml vlažnej prevarenej vody

Prílohy

  • 200 ml smotany 12 %
  • 1 hruška
  • 50 g pliesňového syra
  • 4 lyžice vlašských orechov
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvý tymián

Postup prípravy

Múku presejte do misy kuchyňského robota. Pridajte soľ a olej. Do suchých ingrediencii pridajte toľko vody, koľko múka vstrebe. Množstvo vody závisí na kvalite a druhu múky, ktorú používate. K pšeničnej múke T 480 budete potrebovať približne 80 -100ml vlažnej, prevarenej vody. Ak zistíte že je cesto veľmi suché, pridajte ďaľšiu lyžicu vlažnej, prevarenej vody. Cesto by malo byť dostastočne vláčne, aby ho bolo možné vypracovať.

Pomaly zpracovávajte cesto po dobu 5 – 6 minút. Ak sa rozhodnete pripraviť cesto ručne, budete musieť zpracovávať asi 8 minút. Cesto je hotové, keď je hladké a pružné. Cesto zabalte do potravinovej fólie a na 30 minút dajte na bok.

Smotanu dochuťte čiernym korením. Hrušku nakrájajte nožom.

Predhrejte rúru na 240 - 250 °C. Cesto vybalte z fólie a krátko vypracujte na kuchyňskej doske posypanej múkou. Cesto vyváľajte. Na tvare nezáleží. Preložte cesto na plech vyložený papierom na pečenie.

Cesto potrite smotanou, položte plátky hrušiek a posypte rozdrobeným syrom. Pečte v prehriatej rúre asi 6 – 8 minút. Okraje a dno musia byť mierne spálené, potom vyberte cesto z rúry, posypte čerstvým tymiánom a vlašskými orechami a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905