Postup prípravy
Múku presejte do misy kuchyňského robota. Pridajte soľ a olej. Do suchých ingrediencii pridajte toľko vody, koľko múka vstrebe. Množstvo vody závisí na kvalite a druhu múky, ktorú používate. K pšeničnej múke T 480 budete potrebovať približne 80 -100ml vlažnej, prevarenej vody. Ak zistíte že je cesto veľmi suché, pridajte ďaľšiu lyžicu vlažnej, prevarenej vody. Cesto by malo byť dostastočne vláčne, aby ho bolo možné vypracovať.
Pomaly zpracovávajte cesto po dobu 5 – 6 minút. Ak sa rozhodnete pripraviť cesto ručne, budete musieť zpracovávať asi 8 minút. Cesto je hotové, keď je hladké a pružné. Cesto zabalte do potravinovej fólie a na 30 minút dajte na bok.
Smotanu dochuťte čiernym korením. Hrušku nakrájajte nožom.
Predhrejte rúru na 240 - 250 °C. Cesto vybalte z fólie a krátko vypracujte na kuchyňskej doske posypanej múkou. Cesto vyváľajte. Na tvare nezáleží. Preložte cesto na plech vyložený papierom na pečenie.
Cesto potrite smotanou, položte plátky hrušiek a posypte rozdrobeným syrom. Pečte v prehriatej rúre asi 6 – 8 minút. Okraje a dno musia byť mierne spálené, potom vyberte cesto z rúry, posypte čerstvým tymiánom a vlašskými orechami a podávajte.