Postup prípravy
Uvarte zemiaky v šupke. Nechajte ich vychladnúť a nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska, slaninu na malé kocky. Osmažte slaninu na suchej pánvici do zlatova a do chrumkava. Vyberte slaninu z pánvice. Na tej istej pánvici osmažte do zlatava cibuľu.
Jemne premiešajte zemiaky s cibuľou a slaninou, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým oreiškom. Vložte do pekáča. Pridajte tenlé plátky syru reblochon alebo raclette a pečte pri teplote 180°C asi 10 minút alebo kým sa syr nerozpustí. Vyberte z rúry a okamžite podávajte so šalátom a dresingom.
Šalát
Zmiešajte všetky listy šalátu aj čakanky. Ředkvičky nakrájajte na štvrťky alebo na tenké plátky (ak sú listy redkvičiek pekné, môžete ich tiež použiť na šalát. Dresing: vložte všetky ingrediencie do pohára. Pohár zavrite a energicky zatrepte. Šalát polejte dresingom.