Postup prípravy
Na predhriatu pánvicu nalejte olivový olej. Očistite jarnú cibuľku od koreňov a smažte ju vcelku na pánvici aj s listami. Smažte z každej strany 1 – 1,5 minúty.
Maslo nakrájajte na menšie kúsky a vložte do rozpálenej pánvice. Keď rozpustené maslo začne hnednúť, pridajte do neho mandle. Keď bude omáčka hustá a mandle získajú hnedú farbu, prelejte ich do misky.
Na pánvici rozohrejte olivový olej a smažte filety kožou dolu. Na chviľku pritlačte rybu prstami k pánvici. Keď sa bielkovina na bokoch ryby začne zrážať, osoľte ju a okoreňte. Smažte ešte chvíľu a dajte rybu z pánvice preč.
Odstráňte penu, ktorá sa nahromadila na masle s mandlami, premiešajte a nalejte do pánvice. Filety chvíľu smažte na masle s mandlami, ale iba z jednej, tej nesmaženej strany.
Rybu podávajte na smaženej jarnej cibulke, poliatu maslom a mandlami.