Postup prípravy
600 ml vody priveďte k varu a pridajte lyžičku soli. Za stálého miešania postupne presypte do vriacej vody kukuričnú krupicu. Varte kašu niekoľko minút. Kaša rýchlo zabsorbuje vodu a začne hustnúť. Neustále miešajte, kým nevznikne krémová konzistencia bez hrudiek. Podľa toho ako je kaša hustá použite viac alebo menej vody.
Pridajte maslo,pliesňový syr a premiešajte. Ochuťe soľou a čiernym korením. Huby nakrájajte na tenké plátky a osmažte ich na lyžici masla do zlatava. Na konci smaženia ochuťte soľou a dajte na bok.
Na tú istú pánvicu, na ktorej ste smažili huby, pridajte 50ml bieleho vína a premiešajte, aby sa víno a šťava z húb spojili. Zredukujte víno na 3 – 4 lyžice tekutiny.
Pridajte mäkké maslo a premiešajte so zbývajúcou tekutinou, kým nezískate konzistentnú omáčku. Do omáčky pridajte smažené huby a premiešajte. Na tanier položte pár lyžíc polenty, pridajte smažené huby a prelejte omáčkou.