Recepty Canal+ Domo

Polenta s hubami a pliesňovým sýrom

Polenta s houbami a plísňovým sýrem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 4
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 100 g kukuričnej krupice (polenty)
  • 600–700 ml vody alebo vývaru
  • 40 g masla
  • 50 g syra Bleu alebo Roquefort + 2 lyžice rozdrobeného syra na ozdobenie
  • hubová zmes (4 hlivy, 2 portobella, 6 šampiónov)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Omáčka

  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 25 g mäkkého masla

Postup prípravy

600 ml vody priveďte k varu a pridajte lyžičku soli. Za stálého miešania postupne presypte do vriacej vody kukuričnú krupicu. Varte kašu niekoľko minút. Kaša rýchlo zabsorbuje vodu a začne hustnúť. Neustále miešajte, kým nevznikne krémová konzistencia bez hrudiek. Podľa toho ako je kaša hustá použite viac alebo menej vody.

Pridajte maslo,pliesňový syr a premiešajte. Ochuťe soľou a čiernym korením. Huby nakrájajte na tenké plátky a osmažte ich na lyžici masla do zlatava. Na konci smaženia ochuťte soľou a dajte na bok.

Na tú istú pánvicu, na ktorej ste smažili huby, pridajte 50ml bieleho vína a premiešajte, aby sa víno a šťava z húb spojili. Zredukujte víno na 3 – 4 lyžice tekutiny.

Pridajte mäkké maslo a premiešajte so zbývajúcou tekutinou, kým nezískate konzistentnú omáčku. Do omáčky pridajte smažené huby a premiešajte. Na tanier položte pár lyžíc polenty, pridajte smažené huby a prelejte omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905