Postup prípravy
Na pánvicu alebo do hrnca nalejte olivový olej, pridajte maslo, zohrievajte kým sa maslo nerozpustí. Pridajte cesnak, zamiešajte a restujte niekoľko minút kým neucítíte príjemnú vôňu cesnaku. Obsah hrnca prelejte do misky so strúhankou. Premiešajte, pridajte čerstvé bylinky a ochuťte soľou a čiernym korením.
Slávky môžete pripraviť dvojakým spôsobom. Môžete ich uvariť v hrnci s 50 ml bieleho suchého vína a strúžkom cesnaku, alebo použiť surové. V obidvoch prípadoch, ale slávky otvorte a prázdnu polovičku vyhoďte.
Do mušle so slávkou nasypte lyžičku ochutenej strúhanky, tak, aby zakryla ulitu. Dno formy posypte vrstvou soli ( tlstou asi 1 cm) alebo dajte na dno alobal a nato položte slávky. Pečte pri 180 °C asi 7 – 8 minút.
Vyberte z rúry a hneď podávajte s pohárom bieleho alebo ružového suchého vína.