Recepty Canal+ Domo

Rizoto s krevetami a bylinkami

Rizoto s krevetami a bylinkami
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 10
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 100 g ryže arborio
  • 200 g surových kreviet
  • 20 g masla
  • 50 g bieleho vína
  • šalotka
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvé oregáno
  • soľ, čierne korenie
  • k smaženým krevetám: cesnak, chilli, čerstvý rozmarýn, citrón

Vývar

  • 100 g koktejlových paradajok
  • 1 mrkva
  • 1   stonka stopkatého celeru
  • 1 cibuľa
  • ulity z kreviet
  • 50 g bieleho vína
  • 20 g masla
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie

Postup prípravy

Nakrájajte najemno cibuľu, mrkvu a celer a v hrnci s tlstým dnom, zpeňte na masle zmiešaným s olivovým olejom.

Krevety vylúpte. Pancier dajte na pánvicu spolu s paradajkami rozkrájanými na polovičky. Smažte, kým paradajky nepustia šťavu. Pridajte víno, počkajte kým sa odparí a zalejte studenou vodou ( panciere by mali byť ponorené). Varte prikryté asi 20 minút.

Vytiahnite z kreviet črievka, krevety orestujte na olivovom oleji spolu s nasekaným cesnakom, chilli a rozmarýnom. Nakoniec dochuťte soľou, čiernym korením a pokvapkajte citrónom.

Na veľkej pánvici rozohrejte olivový olej, zpeňte šalotku, pridajte ryžu a počkajte kým zosklovatí. Prilejte víno, počkajte kým sa vyparí a pridajte žufánku vývaru z ulít. Keď ryža vývar vsiakne, pridajte ďaľšiu porciu vývaru. Dúste, kým nieje ryža al dente, asi 18 minút.

Dochuťte soľou a čiernym korením. Odstavte z ohňa, ozdobte čerstvými bylinkami a krevetami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905