Postup prípravy
Nakrájajte najemno cibuľu, mrkvu a celer a v hrnci s tlstým dnom, zpeňte na masle zmiešaným s olivovým olejom.
Krevety vylúpte. Pancier dajte na pánvicu spolu s paradajkami rozkrájanými na polovičky. Smažte, kým paradajky nepustia šťavu. Pridajte víno, počkajte kým sa odparí a zalejte studenou vodou ( panciere by mali byť ponorené). Varte prikryté asi 20 minút.
Vytiahnite z kreviet črievka, krevety orestujte na olivovom oleji spolu s nasekaným cesnakom, chilli a rozmarýnom. Nakoniec dochuťte soľou, čiernym korením a pokvapkajte citrónom.
Na veľkej pánvici rozohrejte olivový olej, zpeňte šalotku, pridajte ryžu a počkajte kým zosklovatí. Prilejte víno, počkajte kým sa vyparí a pridajte žufánku vývaru z ulít. Keď ryža vývar vsiakne, pridajte ďaľšiu porciu vývaru. Dúste, kým nieje ryža al dente, asi 18 minút.
Dochuťte soľou a čiernym korením. Odstavte z ohňa, ozdobte čerstvými bylinkami a krevetami.