Postup prípravy
Do veľkého hrnčeka vložte slivky, pridajte čaj a vzápätí všetko zalejte vriacou vodou. Zakryte pokrievkou a nechajte lúhovať 8 minút.
Slivky vyberte, nálev preceďťe cez sitko a dajte na bok.V mažiari rozdrťte bobkové listy, nové korenie, jalovec a klinčeky.
Do mixéru vložte chilli, cesnak, marinované slivky, zázvor, rozmarýn. Prisypte rozdrtené korenie a soľ a všetko rozmixujte na pastu.
V hrnci rozpálte olej, pridajte pastu a rychle osmažte. Prilejte whisky a nechajte prevariť, aby se odparil alkohol. Potom primiešajte ostatné ingrediencie a vylúhovaný čaj. Znížte teplotu a varte 10 minút, kým omáčka nezhustne. Dochuťťe soľou a čiernym korením.
V omáčke môžete marinovať alebo ju hneď servírovať k hotovým jedlám.
Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 14 dní.