Recepty Canal+ Domo

Domáca BBQ omáčka

Domácí BBQ omáčka
Porad: Zelená revolúcia Marty Dymek, epizóda 1
Chod:Omáčka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 10 sušených sliviek
  • 1 lyžica udeného čaju lapsang
  • 1 pohár vriacej vody
  • 5 bobkových listov
  • 5 guličiek nového korenia
  • 2 guličiek jalovca
  • 5 klinčekov
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 čerstvá čili paprička so semienkami
  • 5 strúžkov cesnaku
  • vetvička rozmarýnu
  • 2 lyžice oleja
  • ¼ pohára whisky
  • ¼ pohára cukru
  • ½ pohára dobrého kečupu
  • ½ pohára vody
  • 1 lyžica balzamikového octa
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžičky horčice
  • soľ a čierne korenie

Postup prípravy

Do veľkého hrnčeka vložte slivky, pridajte čaj a vzápätí všetko zalejte vriacou vodou. Zakryte pokrievkou a nechajte lúhovať 8 minút.
Slivky vyberte, nálev preceďťe cez sitko a dajte na bok.V mažiari rozdrťte bobkové listy, nové korenie, jalovec a klinčeky.

Do mixéru vložte chilli, cesnak, marinované slivky, zázvor, rozmarýn.  Prisypte rozdrtené korenie a soľ a všetko rozmixujte na pastu.

V hrnci rozpálte olej, pridajte pastu a rychle osmažte. Prilejte whisky a nechajte prevariť, aby se odparil alkohol. Potom primiešajte ostatné ingrediencie a vylúhovaný čaj. Znížte teplotu a varte 10 minút, kým omáčka nezhustne. Dochuťťe soľou a čiernym korením.

V omáčke môžete marinovať alebo ju hneď servírovať k hotovým jedlám.
Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 14 dní.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905