Postup prípravy
Tatárská omáčka
Žĺtky prepasírujte cez jemné sito do misky. Pridajte horčicu. Za stáleho šľahania metlou prilievajte pomaly olej, kým nevznikne hustá majonéza. Ochuťte citrónovou šťavou. Pridajte kapary, šalotku a všetky bylinky. Ochuťte soľou a čiernym korením a dajte do chladničky.
Pripravte cestíčko
Vmise zmiešajte 50 g ryžovej múky a 100g pšeničnej múky. Prilejte vodku a pivo. Pivo pridajte až na koniec, priamo z chladničky, tesne pred smažením. Miešajte niekoľko sekúnd, cestíčko nemusí byť úplne hladké, môžu ostať hrudky. Dajte ho chladničky.
Filet z candáta rozkrájajte na menšie kúsky po 50g. Olej zohrejte na 170°C.
Kúsky ryby obalte v zbytku ryžovej múky ochutenej soľou a čiernym korením. Ponorte do cestička a do horúceho oleja. Smažte dozlatava niekoľko minút, rybu pravidelne obracajte. Nesmažte viac ako dva kúsky naraz, aby teplota oleja neklesla. Nechajte odkvapkať na papierovej útierke. Hneď osolte.
Servírujte s tatarskou omáčkou, hranolkami a šalátom z mladých listov šalátu.