Postup prípravy
Priveďte mlieko s cukrem a kardamomom k varu. Do vriaceho mlieka nasypte ryžu a premiešajte. Varte na miernom ohni asi 20 minút. Dajte na bok.
Pripravte slaný karamel: na studenú pánvicu nasypte cukor. Zohrejte ho na strednom ohni, kým nezačne hnednúť. Hneď ako bude mať karamel silno jantárovú farbu, pridajte maslo. Zohrievajte a miešajte, kým sa maslo nerozpustí. Potom za stálého miešania pridávajte smotanu, kým nezískate hladkú konzistenciu. Pridajte špetku soli a premiešajte. Nalejte karamel do misky a nechajte trošku vychladnúť. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte trošku soli.
Zmiešajte teplú ryžu s maslom a pomarančovými šupkami. Vložte ryžu do misiek, pridajte dve lyžice slaného karamelu a dve lyžice zakysanej smotany. Posypte škoricou. Podávajte hneď.