Postup prípravy
Želatínu namočte v studenej vode. Varte mlieko, kým sa neobjavia prvé bublinky, pridajte smotanu, 45g cukru a kapary. Dajte preč z ohňa, premiešajte a pridajte želatínu (1,5 alebo 2 plátky, aby trošku ostalo). Prepasírujte cez sitko. Zmes nalejte do 4 foriem, pohárikov alebo hrnčekov. Vložte do chladničky, aby zmes ztuhla.
Pripravte si omáčku. Rozkrojte citrón na polovičku a odšťavte ho tak, aby ste získali čo najviac šťavy. Nasypte cukor do hrnca so šťavou z citrónu a zohrejte. Limoncello zmiešajte so zemiakovým škrobom a pridajte do hrnca. Chviľu zahrejte a potom nechajte vychladnúť.
Hotovú panna cottu dozdobte omáčkou, kaparami a tymiánom.