Postup prípravy
V mise rozšľahajte vajíčka a cukor, abyste získali nadýchanú zmes.
V hrnci rozpustite maslo. Pridajte rum a pomarančovú kôru. Nalejte do misy s rozšľahanými vajíčkami a promiešajte.Pridajte mandlové vločky, kašu, kypriaci prášok a soľ. Premiešajte.
Nalejte pripravenú zmes do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Pečte v rúre prehriatej na 180°C po dobu cca 40–50 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Pomarančový krém
Vajíčka ušľahajte s cukrom. Do ušľahaných vajec prepasírujte cez sitko pomarančovú šťavu. Nalejte do hrnca a za stálého miešania varte na malom ohni. Keď začne hmota hustnúť, dajte hrniec z ohňa preč a pokračujte v miešaní. Dávajte pozor, aby ste krém nezohriali příliš rýchlo!!!! Prelejte pomarančový krém do misy a pridajte kúsky masla. Miešajte kým sa všetko nespojí.
Tortu nakrájajte a podávajte s lyžicou pomarančového krému.