Recepty Canal+ Domo

Dezert Zabaione s espressom

Dezert Zabaione s espressem
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo 2, epizóda 7
Chod:Dezert
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 6 žĺtkov
  • 25 g cukru
  • 75 g vin santo alebo marsaly alebo amaretta
  • horká čokoláda, nakrájaná na kúsky
  • piškoty savoiardi (cukrárske)
  • čerstvé ovocie: maliny, jahody, kiwi, ríbezle, čučoriedky
  • čerstvá mäta
  • káva espresso

Postup prípravy

Nalejte likér do hrnca a pridajte polovičku cukru. Zohrievajte, kým sa cukor nerozpustí. V mise nad vodnou lázňou rozšľahajte žĺtky so zbytkom cukru, najlepšie tyčovým mixérom. Pomaly pridávajte likér. Keď zmes zhustne, vložte misu do inej misy s ľadovou vodou, aby sa krém veľmi rýchlo schladil.

Nalejte zabajone do pohárov, ozdobte piškótami, nakrájaným ovocím, čokoládou a čerstvou mätou. Podávajte s espressom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905