Recepty Canal+ Domo

Cibuľová torta

Cibulovy dort
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 3
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 350 g syra caciocavallo (alebo scamorza, provola, gran padano)
  • 300 g červenej cibule
  • 40 g červeného vína
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice medu
  • 2 ks mozzarelly

Cesto

  • 70 ml studenej vody
  • 100 g zmäklého masla
  • 200 g hladkej múky typu 00

Omáčka

  • 500 ml horúceho mlieka
  • 80 g červenej cibule
  • 50 g múky
  • 50 g olivového oleja extra vergine
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • čierne korenie
  • niekoľko lístkov mäty

 

Postup prípravy

Zmäklé maslo rozmixujte s 200g múky, v prostriedku urobke jamku, do nej nalejte vodu a rýchlo zapracujte do hladkého cesta. Urobte z neho bochník, zabalte do alobalu a dajte do chladničky minimálne na 30 minút.

Cibuľu nakrájajte na kolieska, orestujte na olivovom oleji, pridajte víno a varte, kým sa nezredukuje množstvo tekutiny. Pridajte med a cukor a zohrievajte tak dlho, kým všetko zkaramelizuje. Dajte do misky a nechajte vychladnúť.

Omáčka
Cibuľu nakrájajte najemno a zpeňte na rozohriatom olivovom oleji. Pridajte horúce mlieko, muškátový oriešok a ochuťte soľou a čiernym korením. Varte, kým neni omáčka hustá.

Do tortovej formy o priemere 25 – 27 cm nalejte cesto, prepichnite vidličkou a pridajte omáčku. Posypte karamelizovanou cibuľou a syrom caciocavallo. Vložte do rúry rozohriatej na 180 ºC na 40 minút. 10 minút pred koncom pečenia dajte navrch plátky mozzarelly.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905