Recepty Canal+ Domo

Talianske tousty so šunkou a mozzarellou

Italské tousty se šunkou a mozzarellou
Porad:Súbojj chutí – David vs. Matteo, epizóda 1
Chod:Raňajky
Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 8 plátkov toustového chleba
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 l oleja na smaženie
  • 3 ks mozzarelly di buffala
  • 50 g talianskej dusenej šunky (prosciutto cotto)
  • 4 ančovičky
  • 3 vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • strúhanka
  • niekoľko lístkov bazalky

Pistáciový dip

  • 200 g nesolených olúpaných pistácií (250 g v prípade neolúpaných)
  • 40 g parmezánu
  • pol strúžku cesnaku
  • 5-6 lístkov bazalky
  • soľ
  • čierne korenie
  • citronová kôra z polovičky citrónu
  • 100 g olivového oleja extra virgin
  • 100 ml studenej vody

Postup prípravy

Začnime dipom. Pistácie vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Olúpeme ich a rozmixujeme s ostatnými ingredienciami.

Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame ju na silné plátky. Nálev si odložíme na bok. V mise zmiešame nálev z mozzarelly, vajíčko a mlieko. Medzi dva plátky chleba dáme plátok šunky, plátok mozzarelly, ančovičky a ochutíme soľou a čiernym korením.

Takto pripravíme tri tousty. Odrežeme kôrku, namočíme v zmesi mlieka a vajec a zlepíme okraje. Potom obalíme v strúhanke. Smažíme na oleji rozohriatom na 180°C do zlatava. Prebytočný tuk necháme odkvapkať.

Servírujeme horúce s pistáciovým dipom, ozdobené lístkami bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905