Recepty Canal+ Domo

Malé burgery z krvavničky so zemiakovým pyré

Malé burgery z jelita s bramborovým pyré
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 14
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 2 krvavničky (kúpte krvavničky s čo nejmenším množstvom krúp)
  • panko strúhanka
  • múka
  • 2 vajíčka
  • 500 g zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 100 g studeného masla

Postup prípravy

Zamiakové pyré
Uvarené, teplé zemiaky prelisujte. Pridajte studené maslo, soľ, čierne korenie a premiešajte. Dajte na mierny oheň a pomaly pridávajte mlieko. Stále miešajte, kým nezískate hladké a husté pyré.

Burgry z krvavničky
Zbavte krvavničky črievok, obsah zmiešajte s múkou a s jedným vajíčkom, aby ste mohli vytvarovať burgry. Burgry obalte v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Smažte ich na rozpálenom oleji niekoľko minút zo všetkých strán, kým nebudú zlaté a chrumkavé.

Hotové Burgry usušte papierovou útierkou a podávajte so zemiakovým pyré.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905