Recepty Canal+ Domo

Grilovaný sleď s ovsenými vločkami a humusom z bielych fazulí

Grilovaný sleď s ovesnými vločkami a humusem z bílých fazolí
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 13
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 12 malých sleďov (vykuchaných)
  • 1 vajíčko
  • 200 g instantných ovsených vločiek
  • olej na smaženie

Humus

  • 1 konzerva bielych fazulí
  • šťava z ½ citrónu
  • 1 strúžok cesnaku

Bylinková omáčka

  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • 1 paprička jalapeño, jemne nasekaná
  • 1 strúžok cesnaku, nasekaný nahrubo
  • šťava z ½ citrónu
  • soľ
  • olivový olej

Postup prípravy

Humus
Biele fazule, cesnak a olivový olej rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

Bylinková omáčka
Rozdrťte cesnak so špetkou soli, pridajte nasekané bylinky a pikantnú papričku. Pridajte olivový olej, premiešajte, dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

Slede
Osolte a obalte vo vajíčku a ovsených vločkách. Osmažte do zlatava na rozpálenej pánvici. Chrumkavých sleďov podávajte s humusom z bielych fazulí a bylinkovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905