Recepty Canal+ Domo

Šalát s karfiolom, kučeravým kelom, talianskou šunkou a polentové hranolky

Salát s květákem, kadeřávkem, italskou šunkou a polentové hranolky
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 8
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 1 pohár kukuričnej polenty
  • 1 lyžica čerstvého rozmarýnu, jemne nasekaného
  • 50 g syra Grana Padano, strúhaného
  • 10 listov kučeravého kelu, nakrájaných na prúžky
  • pár ružičiek surového karfiolu
  • pár tenkých plátkov udenej talianskej šunky speck
  • ½ chilli papričky, jemne nasekanej
  • 1 lyžica petržlenovej vňate, jemne nasekanej
  • 1 lyžica pražených píniových orieškov
  • 2 cukýnové kvety
  • 50 g strúhaného syra Asiago
  • 1 lyžica balzamikového octa
  • 4 lyžice olivového oleja plus 1 lyžica do kelu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Polentu varte podľa pokynov na obale ( trošku si nechajte na strane na obalovanie ). Pridajte syr Grana Padano, rozmarýn, dochuťte soľou a čiernym korením.

Polentu prelejte do obdĺžnikovej formy a nechajte ju úplne vychladnúť. Studenú polentu nakrájajte na prúžky ( podobné ako hranolky ), obalte ju v zbytku suchej polenty a osmažte zo všetkých strán na olivovom oleji dozlatava. Zmiešajte listy kučeravého kelu s trochou soli a olivového oleja. Pridajte ružičky karfiolu, speck, pražené orechy a petržlenovú vňať.

Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja s jednou lyžicou balzamikového octa. Osoľte, pridajte chilli papričku a premiešajte. Nalejte zálivku do šalátu a premiešajte.

Nakoniec pridajte hranolky z polenty, cukýnové kvety a posypte syrom Asiago.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905