Postup prípravy
Polentu varte podľa pokynov na obale ( trošku si nechajte na strane na obalovanie ). Pridajte syr Grana Padano, rozmarýn, dochuťte soľou a čiernym korením.
Polentu prelejte do obdĺžnikovej formy a nechajte ju úplne vychladnúť. Studenú polentu nakrájajte na prúžky ( podobné ako hranolky ), obalte ju v zbytku suchej polenty a osmažte zo všetkých strán na olivovom oleji dozlatava. Zmiešajte listy kučeravého kelu s trochou soli a olivového oleja. Pridajte ružičky karfiolu, speck, pražené orechy a petržlenovú vňať.
Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja s jednou lyžicou balzamikového octa. Osoľte, pridajte chilli papričku a premiešajte. Nalejte zálivku do šalátu a premiešajte.
Nakoniec pridajte hranolky z polenty, cukýnové kvety a posypte syrom Asiago.