Recepty Canal+ Domo

Steak z mečúňa s fenyklovým a grapefruitovým šalátom

Steak z mečouna s fenyklovým a grapefruitovým salátem
Porad:Dávid v Európe 2, epizóda 5
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Šalát
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 2 steaky mečúňa, osolené
  • 1 fenykel, nakrájaný na tenké plátky
  • filety a šťava z jedného grapefruitu
  • ½ pálivé chilli paprička, jemne nasekané
  • červená cibuľa, nakrájaná na plátky
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
  • listy mäty
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

V miske zmiešajte fenykel, cibuľu, strúhanú limetkovú kôru, mätu, chilli papričku a grepfruitovú šťavu. Zalejte jednou lyžicou olivového oleja, dochuťte. Nakoniec pridajte ošúpané plátky grepfruitu.

Steaky opečte na rozpálenej pánvici. Každú stranu asi 2 minúty. Zmiešajte fenykel, cibuľu, strúhanú limetkovú kôru, mätu, chilli papričku a grapefruitovú šťavu. Zalejte jednou lyžicou olivového oleja. Dochuťte.

Nakoniec přidajte ošúpané plátky grepfruitu. Hotové steaky pokvapkajte limetkovou šťavou a podávajte so šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905