Recepty Canal+ Domo

Rizoto s morskými plodmi a paradajkovou omáčkou

Rizoto s mořskými plody a rajčatovou omáčkou
Porad:Domy hviezd 2, epizóda 12
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 500 g ryže na rizoto
  • pár mušlí svätého Jakuba
  • niekoľko kúskov rýb (napr. ďas morský, pražma), nakrájaných na kocky
  • 4 surové krevety, celé
  • 1 plechovka paradajok alebo čerstvé paradajky, nakrájané na kostičky
  • ½ pohára suchého bieleho vína
  • 2 filety z ančovičiek
  • 2 strúžky cesnaku
  • Tabasco
  • 1 citrón, nakrájaný na štvrtiny
  • 1 bobkový list
  • petržlenová vňať
  • čerstvý koriander
  • voda alebo rybací vývar

Postup prípravy

Pripravte paradajkovú omáčku
Na rozpálenom oleji smažte ančovičky tak dlho, kým sa nerozpustia. Pridajte lisovaný cesnak a počkajte, kým nezačne voňať. Podlejte vínom a nechajte prebublať, aby sa odparil alkohol. Pridajte paradajky a 15 minút poduste. Dochuťte soľou a tabaskom a rozmixujte dohladka.

V hrnci orestujte cibuľu, pridajte ryžu a premiešajte. Postupne pridávajte po lyžiciach dopredu pripravenú paradajkovú omáčku, premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom tak, aby ryža bola ponorená. Varte na miernom ohni, kým nebude ryža al dente, zhruba 18 minút.

Vo chvíli, kedy sa ryža bude zdať skoro hotová, pridajte najprv kúsky rýb, potom pridajte krevety a nakoniec mušle svätého Jakuba. Varte ešte pár minút pod pokrievkou. Dobre premiešajte.

Podávajte priamo z hrnca s citrónom, petržlenovou vňaťou a koriandrom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905