Postup prípravy
Pripravte paradajkovú omáčku
Na rozpálenom oleji smažte ančovičky tak dlho, kým sa nerozpustia. Pridajte lisovaný cesnak a počkajte, kým nezačne voňať. Podlejte vínom a nechajte prebublať, aby sa odparil alkohol. Pridajte paradajky a 15 minút poduste. Dochuťte soľou a tabaskom a rozmixujte dohladka.
V hrnci orestujte cibuľu, pridajte ryžu a premiešajte. Postupne pridávajte po lyžiciach dopredu pripravenú paradajkovú omáčku, premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom tak, aby ryža bola ponorená. Varte na miernom ohni, kým nebude ryža al dente, zhruba 18 minút.
Vo chvíli, kedy sa ryža bude zdať skoro hotová, pridajte najprv kúsky rýb, potom pridajte krevety a nakoniec mušle svätého Jakuba. Varte ešte pár minút pod pokrievkou. Dobre premiešajte.
Podávajte priamo z hrnca s citrónom, petržlenovou vňaťou a koriandrom.